Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu pro ty, co milují výpečky (vrabce) s knedlíkem a se zelím nebo špenátem. Maso dáte na noc do konvektomatu a ráno máte masíčko hotové, měkkoučké, plné chuti.
Máte rádi vepřové výpečky řádně vypečené a ochucené? Tak je tento recept právě pro vás.
Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu
Popis
Recept na vepřové výpečky neboli moravský vrabec z plecka v konvektomatu metodou pomalého pečení pro co nejlepší výsledek.
Ingredience
Pokyny
-
Maso
Do vysokého plechu nalijeme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Nakrájíme maso. Libové krájíme na větší kostky (4x4x4 cm) a tučnější na malé kousky. Pak dáme do plechu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme.
-
Orestování
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba restování je 25 min.
Rational SCC: ikona Maso -> Dušení (bez sondy)
Ruční nastavení:
Předehřát na 210 °C/100 % -> Vložit -> 190 °C/90 % (25 min) -
Podlití a dušení
Po orestování mírně podlít cca do poloviny výšky masa a přiklopit poklicí. Potom cca 1,5 hod. dusíme při 120 °C a 90% vlhkosti a nakonec přejdeme na nízkou teplotu 55 °C / 100 % vlhkosti.
V této nízké teplotě maso udržujeme několik hodin (8 hod a více). Obvykle to bývá přes noc. Konvektomaty mívají proces pečení i pomalého dušení pod jedním programem.
-
Servírování
Podáváme s bramborovým knedlíkem či houskovým knedlíkem, zelím či špenátem a ozdobené osmaženou cibulkou.