Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu

Méně tučná varianta na vepřové výpečky (moravský vrabec) z vepřového plecka, klasiku, kterou Češi tolik milují. Výpečky připravené v konvektomatu nebo kombinované troubě podle tohoto ověřeného receptu jsou šťavnaté a maso, přestože je dokonale měkké, se nerozpadá. A nejen to, úbytek masa pečením je poloviční oproti pečení v běžné troubě.
Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu, náhledový obrázek pinit

Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu pro ty, co milují výpečky (vrabce) s knedlíkem a se zelím nebo špenátem. Maso dáte na noc do konvektomatu a ráno máte masíčko hotové, měkkoučké, plné chuti.

Máte rádi vepřové výpečky řádně vypečené a ochucené? Tak je tento recept právě pro vás.

Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 20 min Tepelná úprava 120 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na vepřové výpečky neboli moravský vrabec z plecka v konvektomatu metodou pomalého pečení pro co nejlepší výsledek.

Ingredience

Pokyny

  1. Maso

    Do vysokého plechu nalijeme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek. Nakrájíme maso. Libové krájíme na větší kostky (4x4x4 cm) a tučnější na malé kousky. Pak dáme do plechu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme.

    Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu, maso před pečením
  2. Orestování

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba restování je 25 min.

    Rational SCC: ikona Maso -> Dušení (bez sondy)

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 210 °C/100 % -> Vložit -> 190 °C/90 % (25 min)

  3. Podlití a dušení

    Po orestování mírně podlít cca do poloviny výšky masa a přiklopit poklicí. Potom cca 1,5 hod. dusíme při 120 °C a 90% vlhkosti a nakonec přejdeme na nízkou teplotu 55 °C / 100 % vlhkosti.

    V této nízké teplotě maso udržujeme několik hodin (8 hod a více). Obvykle to bývá přes noc. Konvektomaty mívají proces pečení i pomalého dušení pod jedním programem.

    Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu, hotové výpečky
  4. Servírování

    Podáváme s bramborovým knedlíkem či houskovým knedlíkem, zelím či špenátem a ozdobené osmaženou cibulkou.

    Vepřové výpečky z plecka v konvektomatu, naservírované jídlo
Klíčová slova: výpečky, vrabec, moravský vrabec, vepřové výpečky, výpečky z plecka, vrabec s knedlíkem a zelím, výpečky s knedlíkem a zelím, recept, konvektomat, kombinovaná trouba, pomalé vaření, souie vide

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..