Recept na vanilkové rohlíčky má jistě mnohá rodina svůj zažitý a léty ozkoušený. Pokud ale máte rádi rohlíčky, které se přímo rozpadají na jazyku, jste tu správně. Vanilkové rohlíčky v konvektomatu určitě nezklamou.
Vanilkové rohlíčky v konvektomatu
Popis
Recept na luxusně křehké vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů upečené v konvektomatu nebo kombinované troubě.
Ingredience
Těsto
Obalení
Pokyny
-
Těsto
Mouku promícháme s cukrem, umletými ořechy a špetkou soli, přidáme pokrájený tuk a vypracujeme těsto, které necháme v chladu nejlépe do druhého dne odpočinout.
-
Rohlíčky
Z vychladlého těsta uděláme rohlíčky, které pokládáme na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).
Tip: Děláte-li rohlíčky v ruce, těsto se nesmí příliš zahřát, začne se lepit. Alternativou je vyválet placku a rohlíčky vykrájet formičkou, anebo ve strojku dělat válečky, které pak snadno zformujete do rohlíčků.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 7 až 9 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se peče kolem 10-12 min do lehkého zrůžovění.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo
Ruční nastavení:
Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (4 min) -> pak snižovat vlhkost až na 155 °C/10 % -
Dohotovení
Rohlíčky ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Poznámky
Vlašské ořechy můžete zaměnit za lískové oříšky či mandle. Je na vás, zda si je umelete hodně najemno či nahrubo.