Špekové knedlíky na páře v konvektomatu je naše častá volba. Neodmyslitelně k nim patří kyselé zelí a dozlatova osmažená cibulka.
Výhodou konvektomatu je to, že se vše připraví najednou a hlavně neodpadává žádné maso jako při vaření ve vodě.
Špekové knedlíky na páře v konvektomatu
Popis
Osvědčený recept na špekové knedlíky ze zelím a cibulkou. Vaření knedlíků na páře v konvektomatu výrazně usnadní a zrychlí jejich přípravu, knedlíky se nerozpadají a maso si zachová svou plnou chuť.
Ingredience
Na cca 20 knedlíků velikosti tenisáku
Pokyny
-
Těsto
Nakrájíme si housky na kostičky, které zalijeme mlékem. Necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme cibuli, orestujeme ji na oleji a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso.
Do housek přidáme vejce, sůl, pepř, hrubou mouku a směs masa s cibulí. Pořádně promícháme.
-
Knedlíky
Rukou namočenou ve studené vodě z těsta tvoříme knedlíky velikosti tenisového míčku. Vypracované knedlíky pokládáme na pomaštěný plech na knedlíky.
-
Vaření v páře
Nastavení konvektomatu či parní nebo kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Jinak si vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Vaření v páře je řízeno sondou, obvyklá doba je 35-40 min.
Rational SCC: ikona Zelenina -> Vaření v páře
Ruční nastavení:
Předehřát na 100 °C/100 % (parní režim) -> Vložit -> udržovat parní režim 100 °C/100 % do uvařeníV době, kdy se knedlíky vaří v konvektomatu, si uděláme zelí a restovanou cibulku. V osolené vodě se knedlíky vaří postupně, každý cca 12 minut. -
Servírování
Podáváme ihned po vytažení, se zelím a smaženou cibulkou.