Smažené žampiony v konvektomatu bez tuku

Smažení bez tuku je opravdu možné. Na žampiony v trojobalu smažené v konvektomatu nebo kombinované troubě postačí žampiony jen mírně potřít olejem a položit na vymaštěný plech.
Smažené žampiony v konvektomatu, náhledový obrázek pinit

Smažené žampiony v konvektomatu nebo kombinované troubě vás příjemně překvapí svoji lahodnou chutí a křupavou strouhankou.

Připravíte je za pár minut, všechny najednou, navíc bez zastříkání sporáku tukem ze smažení.

Smažené žampiony v konvektomatu bez tuku

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 20 min Tepelná úprava 10 min Vhodné období: Podzim

Popis

Recept na zdravé žampiony v trojobalu smažené bez tuku v konvektomatu nebo kombinované troubě.

Ingredience

Trojobal

Pokyny

  1. Žampiony

    Žampionům odřízneme část nožiček a sloupneme vrchní vrstvu. Vejce rozšleháme a přidáme dle chuti sůl. Následně žampiony obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

    Vyskládáme je na vymaštěný plech a zlehka potřeme olejem.

    Smažené žampiony v konvektomatu, před smažením
  2. Smažení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba smažení je cca 7 min.

    Rational SCC: ikona Maso -> Obalované

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 250 °C/100 % -> Vložit -> 230 °C/50 % -> před koncem mírně zvýšit vlhkost

    Smažené žampiony v konvektomatu, v konvektomatu
    V běžné troubě vyhřáté na 230 °C se pečou kolem 10 min.
  3. Servírování

    Podávají se téměř ihned po vytažení (odpočívání je jen několik málo minut) s vařeným bramborem.

Klíčová slova: žampiony, trojobal, smažené žampiony, žampiony v trojobalu, smažení bez tuku, žampiony v troubě, recept, konvektomat, kombinovaná trouba, zdravé vaření
Začlenění v archivu:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..