Smažené žampiony v konvektomatu nebo kombinované troubě vás příjemně překvapí svoji lahodnou chutí a křupavou strouhankou.
Připravíte je za pár minut, všechny najednou, navíc bez zastříkání sporáku tukem ze smažení.
Smažené žampiony v konvektomatu bez tuku
Popis
Recept na zdravé žampiony v trojobalu smažené bez tuku v konvektomatu nebo kombinované troubě.
Ingredience
Trojobal
Pokyny
-
Žampiony
Žampionům odřízneme část nožiček a sloupneme vrchní vrstvu. Vejce rozšleháme a přidáme dle chuti sůl. Následně žampiony obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Vyskládáme je na vymaštěný plech a zlehka potřeme olejem.
-
Smažení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba smažení je cca 7 min.
Rational SCC: ikona Maso -> Obalované
Ruční nastavení:
Předehřát na 250 °C/100 % -> Vložit -> 230 °C/50 % -> před koncem mírně zvýšit vlhkostV běžné troubě vyhřáté na 230 °C se pečou kolem 10 min. -
Servírování
Podávají se téměř ihned po vytažení (odpočívání je jen několik málo minut) s vařeným bramborem.