Rychlé kynuté rohlíky

Všechno smíchat, nechat necelou půlhodinku vykynout a upéct. Rychlé kynuté houstičky, rohlíky či bagetky z konvektomatu nebo kombinované trouby jsou dokonalou jednoduchou rychlovkou.
Rychlé kynuté rohlíky, náhledový obrázek pinit

Čerstvé domácí pečivo za chvíli na snídani, nezní to super! Rychlé kynuté houstičky, rohlíky, bagetky či housky, které jsou křupavé a uvnitř měkoučké a které zvládne opravdu každý. Že to nejde? Tento recept vás přesvědčí o opaku. Do 60 minut od rozhodnutí je již máte na stole hotové.

Rychlé kynuté rohlíky

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 10 min Tepelná úprava 15 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na rychlé domácí houstičky, bagetky nebo rohlíky z konvektomatu nebo kombinované trouby, které jsou křupavé a uvnitř měkoučké a které zvládne opravdu každý.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    Zaděláme kvásek ze žitné mouky, vlažné vody, droždí a lžičky cukru, necháme vzejít. Ve velké míse smícháme hladkou mouku se solí, přilijeme olej a kvásek. Uhněteme vláčné těsto. 

    Rychlé kynuté rohlíky, hotové těsto
  2. Houstičky

    Ihned poté vytvoříme houstičky, rohlíky či bagetky a přendáme na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).

    Rychlé kynuté rohlíky, před kynutím
  3. Kynutí

    Necháme v konvektomatu jen 25 minut kynout, nejlépe při 40 °C a 70% vlhkosti.

    Rychlé kynuté rohlíky, po vykynutí
  4. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Jinak si vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 16 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se pečou kolem 20 minut.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Chléb / Housky

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 130 °C/100 % (max. pro páru) -> Vložit -> napaření 100 °C/100 %  ->  190 °C/100 % (2 min) -> 210 °C/100 %  (2 min) ->  pak postupně snižovat teplotu a vlhkost až na 170 °C/40 % (poslední 4-5 min)

  5. Dokončení

    Stačí jen nechat pár minut zchladnout.

Klíčová slova: rychlé rohlíky, rychlé houstičky, domácí pečivo za pár minut, jak rychle upéct rohlíky, kynuté rohlíky rychle, konvektomat, recept, kombinovaná trouba, domácí konvektomat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..