Řízečky, miniřízečky či nugety, které jsou křupavé a uvnitř měkkoučké, navíc bez smažení v hektolitrech tuku. To nabízí recept na řízečky z vepřové panenky v konvektomatu jako alternativu k nejběžnější kuřecí variantě.
Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu
Popis
Recept na šťavnaté a křehké řízečky z panenky v konvektomatu a kombinované troubě, bez smažení a s minimem tuku. Příjemná změna ke kuřecí variantě.
Ingredience
Pokyny
-
Maso
Vepřovou panenku dokonale očistíme od blan a nakrájíme na plátky (do 1 cm), plátky lehce naklepeme pěstí (můžeme po okraji naříznout, aby se při pečení nezatáhly) a osolíme a opepříme.
-
Trojobal
Plátky panenky obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance.
Obalené přendáváme na omaštěný plech, pak je z vrchu ještě lehce pomastíme.
Pro lepší barvu hotových řízečků můžete do strouhanky přidat špetku sladké mleté červené papriky. -
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 8 min. V běžné troubě vyhřáté na 230 °C se pečou kolem 10-13 min.
Rational SCC: ikona Drůbež -> Obalované
Ruční nastavení:
Předehřát na 250 °C/100 % -> Vložit -> 230 °C/50 % -> před koncem mírně zvýšit vlhkost -
Servírování
Po upečení řízečky přendáme na studený plech, můžeme proložit ještě tenkými plátky másla, a necháme přikryté pár minut odpočinout.
Podávají se jako řízky s bramborem, nebo jen tak jako jednohubková mňamka.