Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu

Máte rádi řízky s kaší a nechcete mít pořád dokola kuřecí? Potom řízečky z vepřové panenky v konvektomatu nebo kombinované troubě jsou super alternativou. Podle tohoto receptu upečete najednou i desítky řízečků, které jsou křupavé a uvnitř příjemně měkké a šťavnaté, navíc bez zastříkání kuchyně tukem.
Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu, náhled pinit

Řízečky, miniřízečky či nugety, které jsou křupavé a uvnitř měkkoučké, navíc bez smažení v hektolitrech tuku. To nabízí recept na řízečky z vepřové panenky v konvektomatu jako alternativu k nejběžnější kuřecí variantě.

Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 20 min Tepelná úprava 10 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na šťavnaté a křehké řízečky z panenky v konvektomatu a kombinované troubě, bez smažení a s minimem tuku. Příjemná změna ke kuřecí variantě.

Ingredience

Pokyny

  1. Maso

    Vepřovou panenku dokonale očistíme od blan a nakrájíme na plátky (do 1 cm), plátky lehce naklepeme pěstí (můžeme po okraji naříznout, aby se při pečení nezatáhly) a osolíme a opepříme.

  2. Trojobal

    Plátky panenky obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaných, mírně osolených vejcích a strouhance. 

    Obalené přendáváme na omaštěný plech, pak je z vrchu ještě lehce pomastíme.

    Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu na plechu před pomazáním
    Pro lepší barvu hotových řízečků můžete do strouhanky přidat špetku sladké mleté červené papriky.
  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 8 min. V běžné troubě vyhřáté na 230 °C se pečou kolem 10-13 min.

    Rational SCC: ikona Drůbež -> Obalované

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 250 °C/100 % -> Vložit -> 230 °C/50 % -> před koncem mírně zvýšit vlhkost

    Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu, pečení
  4. Servírování

    Po upečení řízečky přendáme na studený plech, můžeme proložit ještě tenkými plátky másla, a necháme přikryté pár minut odpočinout. 

    Podávají se jako řízky s bramborem, nebo jen tak jako jednohubková mňamka.

    Řízečky z vepřové panenky v konvektomatu, po vytažení
Klíčová slova: řízečky, mini řízečky, nugety, řízečky z panenky, řízečky z vepřové panenky, vepřová panenka, recept, konvektomat, kombinovaná trouba, domácí konvektomat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..