Pizza na plech z palačinkového těsta – velmi jednoduchý, osvědčený recept na chutnou domácí „pizzu“, která u nás z plechu velmi rychle zmizí. Ze surovin, co zrovna doma máte, do 30 minut hotovo. Výborná je i studená, např. ke svačině.
Pizza na plech z palačinkového těsta
Popis
Recept na pizzu na plech z palačinkového těsta v konvektomatu nebo kombinované troubě. Rychlá, jednoduchá a chutná za tepla i za studena.
Ingredience
Těsto
Pokyny
-
Těsto
Z ingrediencí uděláme těsto. Hustotou je hustší než palačinkové. Vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.
-
Obloha
Na těsto dáme rajčatovou omáčku (sugo), pokud ji nemáte, stačí kečup. Pak poklademe např. rozkrájeným špenátem, zelím, šunkou, klobásou, cibulí, česnekem. Dále můžeme přidat rozkvedlané vejce. Posypeme kořením na pizzu a vrch posypeme sýrem (eidam, niva, parmezán atd.).
Prostě pizzu obložte tím, co vám chutná a máte doma po ruce.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Jinak vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je přibližně 15 minut.
Rational SCC: ikona Zelenina-> Pečení / Polotovary
Ruční nastavení:
Předehřát na 200 °C/100 % -> Vložit -> 180 °C/20 % -> 200 °C/20 % (poslední 1-2 min)V běžné troubě vyhřáté na 200 °C se peče kolem 30 min. -
Dokončení
Domácí pizzu po vytažení na plechu rozporcujte, např. rozkrájením na čtverečky.