Ořechy plněné krémem

Ořechy plněné krémem nesmí chybět na žádném vánočním stole! A když se připraví v konvektomatu nebo kombinované troubě, jsou ještě křupavější a jeden jako druhý. Jsou prostě náramně křehké, voňavé a v tomto receptu s chutnou čokoládovou náplní.
Ořechy plněné čokoládovým krémem, náhledový obrázek receptu pinit

Tato vánoční klasika mizí z táců s cukrovím vždy mezi prvními. U nás v rodině jednoznačně vedou ořechy plněné krémem čokoládovým. Plnit je ale můžete rozličnými druhy krémů, zcela dle své chuti a fantazie.

Obtížnost: Středně obtížné Na přípravu 45 min Tepelná úprava 10 min Pro dokončení 30 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept pro konvektomat a kombinovanou troubu na křehké, voňavé ořechy s chutnou čokoládovou náplní.

Ingredience

Těsto

Čokoládový krém

Pokyny

  1. Těsto

    Prosátou mouku smícháme s cukrem a ořechy, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto, které necháme v chladu min. hodinu odpočinout.

  2. Ořechy

    Kousky těsta natlačíme do ořechových formiček. Dáváme pozor, aby byl v těstu ve formičce důlek, jinak se nám při pečení těsto vyboulí vzhůru a půjde špatně plnit! 

    Tipy: Pokud jsou formičky nové, musíte je vymazat máslem a vysypat moukou.

    Nikdy formičky nevymývejte vodou, stačí vytřít utěrkou či kuchyňskou papírovou utěrkou. Při následném pečení již není zapotřebí vytírat máslem, můžeme rovnou vtláčet těsto.

  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 8 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se peče kolem 10-12 min dozlatova.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (4 min) -> pak snižovat vlhkost až na 155 °C/10 %

  4. Po upečení

    Upečené ořechy z formiček vyklepneme ještě před vychladnutím! Mírně s nimi klepneme o prkénko. Používáme chňapku !!!

    Pak necháme vychladnout.

  5. Plnění krémem

    Krém uděláme ušleháním másla s cukrem a žloutky, potom přidáme rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme. Nakonec necháme zchladit.

    Hotový krém dáme do zdobicího pytlíku s úzkou špičkou a navršíme do ořechů. Nebo ořechy můžete naplnit krémem pomocí nože.

    Vychladlé ořechy po dvou k sobě spojíme. Krémem stačí plnit vždy jednu polovinu slepované dvojice.

  6. Dozdobení

    Namazané a slepené ořechy můžeme polít čokopolevou nebo pocukrovat.

Klíčová slova: ořechy, ořechy plněné krémem, vánoční ořechy, cukroví, vánoční cukroví, konvektomat, kombinovaní trouba, recept
Začlenění v archivu:

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..