Ořechové věnečky

Milujete kuchyň provoněnou po ořechovém cukroví? Pokud ano, určitě znáte ořechové vánoční cukroví. Tento ověřený recept na ořechové věnečky v konvektomatu nebo kombinované troubě zaručí, že vaše ořechové věnečky budou opravdu náramné.
Ořechové věnečky v konvektomatu, náhled pinit

O Vánocích nikomu na stole nechybí alespoň jedno ořechové cukroví. Ořechové věnečky nejsou náročné na přípravu a chutnají výborně. Tento recept pro konvektomat potěší všechny milovníky ořechů.

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 20 min Tepelná úprava 10 min Pro dokončení 5 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

O Vánocích nikomu na stole nechybí alespoň jedno ořechové cukroví, například ořechové věnečky.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    Mouku smícháme s ořechy a cukrem, přidáme pokrájené změklé máslo a vejce a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.

  2. Věnečky

    Pak z těsta pomocí strojku uděláme věnečky a naskládáme je na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).

  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se pečou kolem 8-9 min.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> pak snižovat vlhkost až na 155 °C/10 %

  4. Dohotovení

    Po vychladnutí pocukrujeme.

Poznámky

Cukroví je výborné hned po upečení, čím déle ho ale necháme odležet, tím je chutnější.

Klíčová slova: ořechové cukroví, věnečky, cukroví z ořechů, konvektomat, kombinovaná trouba, cukroví v konvektomatu, ořechy, vlašské ořechy, strojkové cukroví
Začlenění v archivu:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..