Milujete-li vůni ořechů a jejich charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť, jsou ořechové kytičky s medovou náplní sázkou na jistotu. K Vánocům prostě ořechové cukroví neodmyslitelně patří.
Ořechové kytičky s medovou náplní
Popis
Křehké ořechové kytičky s medovou náplní jsou jasnou volbou pro ty, co milují ořechové cukroví. Hodí se nejen na Vánoce.
Ingredience
Těsto
Medová náplň
Dokončení
Pokyny
-
Těsto
Mouku smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a mletými ořechy, přidáme pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme v chladu hodinu odležet.
-
Kytičky
Po odležení těsto vyválíme na plát o síle cca 3 mm, vykrájíme z něj kytičky (polovinu s vykrojeným středem).
Skládáme je na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se peče kolem 8-9 min dozlatova jako linecké.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo
Ruční nastavení:
Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> pak snižovat vlhkost až na 155 °C/10 % -
Slepení
Všechny suroviny pro medovou náplň smícháme v misce. Náplň by neměla být příliš řídká.
Po vychladnutí plné kytičky slepíme s vykrojenými připravenou medovou náplní, pečenými stranami k sobě.
-
Dokončení
Kytičky mašlovačkou shora potřeme rumem a ihned posypeme skořicovým cukrem.