Ořechové kytičky s medovou náplní

Slepované ořechové kytičky s medovou náplní jsou přímo božské. Jakmile je jednou ochutnáte, nikdy nebudete mít dost. Upečením v konvektomatu nebo kombinované troubě získáte křehkost a jistotu rovnoměrného upečení i více plechů najednou.
Ořechové kytičky s medovou náplní, náhledový obrázek pinit

Milujete-li vůni ořechů a jejich charakteristickou a zcela nezaměnitelnou chuť, jsou ořechové kytičky s medovou náplní sázkou na jistotu. K Vánocům prostě ořechové cukroví neodmyslitelně patří.

Ořechové kytičky s medovou náplní

Obtížnost: Středně obtížné Na přípravu 15 min Tepelná úprava 10 min Pro dokončení 30 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Křehké ořechové kytičky s medovou náplní jsou jasnou volbou pro ty, co milují ořechové cukroví. Hodí se nejen na Vánoce.

Ingredience

Těsto

Medová náplň

Dokončení

Pokyny

  1. Těsto

    Mouku smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a mletými ořechy, přidáme pokrájené změklé máslo a vypracujeme těsto. Necháme v chladu hodinu odležet.

  2. Kytičky

    Po odležení těsto vyválíme na plát o síle cca 3 mm, vykrájíme  z něj kytičky (polovinu s vykrojeným středem).

    Skládáme je na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).

  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se peče kolem 8-9 min dozlatova jako linecké.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> pak snižovat vlhkost až na 155 °C/10 %

  4. Slepení

    Všechny suroviny pro medovou náplň smícháme v misce. Náplň by neměla být příliš řídká. 

    Po vychladnutí plné kytičky slepíme s vykrojenými připravenou medovou náplní, pečenými stranami k sobě.

  5. Dokončení

    Kytičky mašlovačkou shora potřeme rumem a ihned posypeme skořicovým cukrem.

Klíčová slova: ořechové kytičky, recept, cukroví z ořechů, vánoční ořechové cukroví, konvektomat, kombinovaná trouba, vánoční cukroví, ořechy
Začlenění v archivu:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..