Marokánky v konvektomatu

Marokánky tvoří med, oříšky, datle, cukr, sušené ovoce, arašídy, rozinky, pomerančová nebo citrónová kůra či kandované ovoce. Tento recept je upraven pro konvektomat a kombinovanou troubu. Marokánky v nich upečené jsou příjemně měkké a zachovají si přirozenou chuť ovoce.
Marokánky v konvektomatu recept, náhledový obrázek pinit

Známe je jako tvrdé sladké placky. Jsou arabského původu a jejich složení je velmi rozmanité, liší se kraj od kraje. Nechcete-li, aby to byly placičky, stačí do těsta přidat více sušeného ovoce a oříšků, a zůstane vám hromádka s lahodnou chutí ovoce. Marokánky v konvektomatu jsou skvělé.

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 20 min Tepelná úprava 20 min Vhodné období: Zima

Popis

Marokánky z konvektomatu a kombinované trouby nejsou tvrdé a uchovají si přirozenou chuť ovoce.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    Ve smetaně ke šlehání rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a do vzniklé teplé kaše přidáme nasekané mandle, případně ořechy, pokrájené sušené ovoce a rozinky. Vše pak zamícháme.

  2. Marokánky

    Lžičkou ještě teplé klademe hromádky na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).

  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 20 - 25 minut. V běžné troubě vyhřáté na cca 160 °C se pečou kolem 20-30 minut.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Koláč / Piškot

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 155 °C/0 % -> Vložit -> 135 °C/100 % (5 min) -> pak snižovat vlhkost a mírně zvyšovat teplotu až na 155 °C/20 % (posledních 10 minut)

  4. Dokončení

    Ještě teplé sundáme z plechů. 

Poznámky

Po vychladnutí můžete spodní část potřít rozpuštěnou čokoládou.

Klíčová slova: marokánky, konvektomat, kombinovaná trouba, sušené ovoce, ořechy, placičky v čokoládě, cukroví s kandovaným ovocem a ořechy
Začlenění v archivu:

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..