Známe je jako tvrdé sladké placky. Jsou arabského původu a jejich složení je velmi rozmanité, liší se kraj od kraje. Nechcete-li, aby to byly placičky, stačí do těsta přidat více sušeného ovoce a oříšků, a zůstane vám hromádka s lahodnou chutí ovoce. Marokánky v konvektomatu jsou skvělé.
Marokánky v konvektomatu
Popis
Marokánky z konvektomatu a kombinované trouby nejsou tvrdé a uchovají si přirozenou chuť ovoce.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
Ve smetaně ke šlehání rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a do vzniklé teplé kaše přidáme nasekané mandle, případně ořechy, pokrájené sušené ovoce a rozinky. Vše pak zamícháme.
-
Marokánky
Lžičkou ještě teplé klademe hromádky na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení).
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 20 - 25 minut. V běžné troubě vyhřáté na cca 160 °C se pečou kolem 20-30 minut.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Koláč / Piškot
Ruční nastavení:
Předehřát na 155 °C/0 % -> Vložit -> 135 °C/100 % (5 min) -> pak snižovat vlhkost a mírně zvyšovat teplotu až na 155 °C/20 % (posledních 10 minut) -
Dokončení
Ještě teplé sundáme z plechů.
Poznámky
Po vychladnutí můžete spodní část potřít rozpuštěnou čokoládou.