Kynuté ovocné knedlíky na páře

Ovocné knedlíky z kynutého těsta jsou naprostá a nejen dětmi vyhledávaná lahůdka – ať už jsou plněné meruňkami, borůvkami, švestkami nebo třeba jahodami. Kynuté ovocné knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě jsou krásně nakynuté a hlavně hotové všechny najednou za pár desítek minut bez nutnosti pracného vaření ve vroucí vodě.
Kynuté ovocné knedlíky na páře, náhledový obrázek pinit

Slaďoučké kynuté ovocné knedlíky. Bez nich by snad ani nebylo pořádné léto. Zachutnají ale i v zimě ze zamraženého ovoce. V konvektomatu kynuté ovocné knedlíky na páře nejen připravíte, ale i správně nakynete.

Obtížnost: Středně obtížné Na přípravu 10 min Tepelná úprava 50 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na domácí kynuté ovocné knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě.

Ingredience

Těsto

Náplň

Na posypání

Pokyny

  1. Těsto

    V míse rozmícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, vejce, vlažné mléko, droždí a cukr a zaděláme vláčné těsto.

    Jakmile máme hotové těsto, dáme ho kynout na cca 45 minut při 65% vlhkosti

    Kynuté ovocné knedlíky na páře, těsto po vykynutí
  2. Knedlíky

    Po vykynutí uděláme z těsta knedlíky, které naplníme požadovaným ovocem – borůvkami, jahodami, meruňkami, apod. nebo třeba kostičkami čokolády. Přendáme na pomaštěný děrovaný plech.

    Kynuté ovocné knedlíky na páře, plnění knedlíků
  3. Vaření v páře

    Nastavení konvektomatu či parní nebo kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Vaření v páře je řízeno sondou, obvyklá doba je cca 50 min.


    Rational SCC: ikona Zelenina -> Vaření v páře (se sondou)

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 100 °C/100 % -> Vložit -> udržovat 100 °C/100 % (cca 50 min) 

    Kynuté ovocné knedlíky na páře, vaření v páře
    Do spodních pozic nedávejte knedlíky s čokoládovou náplní, protože z horních plechů skapává vyteklá ovocná náplň.
  4. Servírování

    Knedlíky se servírují ihned po vytažení. Posypané opraženou strouhankou nebo mákem, strouhaným tvarohem a cukrem a zalité rozpuštěným máslem.

    Velmi dobré jsou i se zakysanou smetanou či bílým smetanovým jogurtem.
Klíčová slova: kynuté knedlíky, ovocné knedlíky, kynuté ovocné knedlíky, knedlíky v konvektomatu, knedlíky na páře, knedlíky v páře, ovocné kynuté knedlíky v páře, knedlíky s ovocem, konvektomat, domácí konvektomat, parní trouba, kombinovaná trouba, recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..