Tato křehká mňamka může být i naslano – ještě před upečením potřeme osoleným rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem. Šlehačkové cukroví ve slané variantě je vynikající k vínu.
Křehké šlehačkové cukroví
Popis
Je ideální jako vánoční cukroví či jen jako sladké pohlazení ke kávě po obědě. Vhodné je i pro různé oslavy, např. narozeniny.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
Mouku zalijeme studenou smetanou vytaženou z lednice, přidáme nastrouhaný tuk a zpracujeme těsto. Vyválíme plát o síle cca 4 mm, vykrájíme menší tvary.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na 190 °C se peče kolem 10 min. Je hotové, jakmile lehce zrůžoví (troubu neotevírejte).
Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo
Ruční nastavení:
Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> 155 °C/20 % (2-3 min) -> 155 °C/10 % (1 min) -
Dohotovení
Ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.