Kávové cukroví slepované Nutellou

Kávové cukroví slepované nutellou je opravdu plné kávy, jelikož je obsažena nejen v těstu, ale také v samotné polevě. Je slepované oblíbenou čokoládou a v kombinaci s kávou je to opravdu slast na jazyk. Tento recept je upraven pro konvektomat nebo kombinovanou troubu. Cukroví je stejnoměrně upečené, bývá křehčí a jemnější než z klasické trouby.
Kávové cukroví slepované nutellou - recept pro konvektomat pinit

Kávové cukroví slepované Nutellou je oblíbené pro svou originální vůni a výraznou chuť. Varianta slepovaná touto oříškovo-kakaovou pomazánkou bývá hodně oblíbená, lze ale volit i např. kávovou náplň, a nejvíce chutná vychlazené.

Kávové cukroví slepované Nutellou

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 15 min Tepelná úprava 10 min Pro dokončení 30 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Pro milovníky kávy! Nejen o Vánocích jím provoníte svou kuchyň nezaměnitelným aroma kávy.

Ingredience

Těsto

Náplň

Poleva a ozdobení

Postup

  1. Těsto

    Z mouky, cukru, kávy a tuku vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu 1 až 2 hod odpočinout. Vál poprášíme moukou a vyválíme přibližně na 2 mm tloušťku. Poté vykrájíme libovolný tvar. 

  2. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na 180 °C se peče kolem 10 min. 

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> 155 °C/20 % (2-3 min) -> 155 °C/10 % (1 min)

  3. Náplň

    Vychladlé cukroví po dvou slepíme nutellou nebo jinou lísko-oříškovou nebo kávovou pomazánkou.

  4. Dohotovení

    Bílek, cukr a kávu třeme tak dlouhou, až vznikne hustá hladká kávová poleva. Pak povrch slepených koleček potřeme polevou a ozdobíme čokoládovým posypem či čokoládovým kávovým zrnem.

     

Klíčová slova: káva, nutella, kávové cukroví, lísko-oříšková náplň, vánoční cukroví, konvektomat, domácí konvektomat, slepované cukroví, kombinovaná trouba
Začlenění v archivu:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..