Kávové cukroví slepované Nutellou je oblíbené pro svou originální vůni a výraznou chuť. Varianta slepovaná touto oříškovo-kakaovou pomazánkou bývá hodně oblíbená, lze ale volit i např. kávovou náplň, a nejvíce chutná vychlazené.
Kávové cukroví slepované Nutellou
Popis
Pro milovníky kávy! Nejen o Vánocích jím provoníte svou kuchyň nezaměnitelným aroma kávy.
Ingredience
Těsto
Náplň
Poleva a ozdobení
Postup
-
Těsto
Z mouky, cukru, kávy a tuku vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu 1 až 2 hod odpočinout. Vál poprášíme moukou a vyválíme přibližně na 2 mm tloušťku. Poté vykrájíme libovolný tvar.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 6 min 30 s (pro 1 plech) až cca 8 min pro plné zaplnění. V běžné troubě vyhřáté na 180 °C se peče kolem 10 min.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Sušenky/Čajové pečivo
Ruční nastavení:
Předehřát na 175 °C/0 % -> Vložit -> 155 °C/100 % (3 - 4 min) -> 155 °C/20 % (2-3 min) -> 155 °C/10 % (1 min) -
Náplň
Vychladlé cukroví po dvou slepíme nutellou nebo jinou lísko-oříškovou nebo kávovou pomazánkou.
-
Dohotovení
Bílek, cukr a kávu třeme tak dlouhou, až vznikne hustá hladká kávová poleva. Pak povrch slepených koleček potřeme polevou a ozdobíme čokoládovým posypem či čokoládovým kávovým zrnem.