Mně se pro jarní závitky v konvektomatu osvědčila klasika s kedlubnou, mrkví, Jidášovým uchem a rýžovými nudlemi, a když na maso nemáte chuť, stačí prostě přidat více zeleniny a vepřové maso vynechat. Náplň i dochucení je rovněž zcela na vaší chuti.
Jarní závitky v konvektomatu
Popis
Závitky Nem Ran v konvektomatu s kedlubnou, mrkví, Jidášovým uchem a rýžovými nudlemi.
Ingredience
Závitky
Omáčka
Pokyny
Závitky
-
Spaříme do měkka černé houby a rýžové nudle. Poté nasekáme najemno. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Dále přidáme najemno nakrájenou cibuli.
-
Nameleme vepřové maso a přidáme do zeleninové směsi. Pak i zbylé ingredience, dochutíme a zamícháme.
-
Zabalení
Rýžový papír namočíme do piva, nejlépe černého. Jakmile změkne, přendáme na pracovní desku, dáme na něj směs a zabalíme.
Položíme na omaštěný plech. Nesmí se vzájemně dotýkat. Z vrchu nakonec potřeme olejem.
-
Smažení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba tepelné úpravy je cca 15 min. Jinak se postupně osmaží v oleji na pánvi.
Rational SCC: ikona Hovězí maso -> Obalované
Ruční nastavení:
Předehřát na 230 °C/100 % -> Vložit -> 215 °C/50 % (2-3 min) -> pak snižovat vlhkost až na 215 °C/0 % na poslední 3 minuty -
Servírování
V mezidobí si uvaříme těstoviny a rýži. Připravíme omáčku z mrkve, vody a koření. Podáváme ihned po vytažení.