Jarní závitky v konvektomatu

Někdo je má rád s mrkví na nudličky, stejně tak jako jarní cibulku, či miluje křupavost mungo výhonků, černé houby (Jidášovo ucho), bezvaječnou směs anebo vegetariánskou variantu. Jarní závitky v konvektomatu nebo kombinované troubě lze usmažit všechny najednou, a hlavně bez zastříkání kuchyně tukem ze smažení.
Jarní závitky v konvektomatu a kombinované troubě, náhledový obrázek hotového jídla pinit

Mně se pro jarní závitky v konvektomatu osvědčila klasika s kedlubnou, mrkví, Jidášovým uchem a rýžovými nudlemi, a když na maso nemáte chuť, stačí prostě přidat více zeleniny a vepřové maso vynechat. Náplň i dochucení je rovněž zcela na vaší chuti.

Jarní závitky v konvektomatu

Obtížnost: Středně obtížné Na přípravu 60 min Tepelná úprava 15 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Závitky Nem Ran v konvektomatu s kedlubnou, mrkví, Jidášovým uchem a rýžovými nudlemi.

Ingredience

Závitky

Omáčka

Pokyny

Závitky

  1. Spaříme do měkka černé houby a rýžové nudle. Poté nasekáme najemno. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Dále přidáme najemno nakrájenou cibuli.

  2. Nameleme vepřové maso a přidáme do zeleninové směsi. Pak i zbylé ingredience, dochutíme a zamícháme. 

  3. Zabalení

    Rýžový papír namočíme do piva, nejlépe černého. Jakmile změkne, přendáme na pracovní desku, dáme na něj směs a zabalíme. 

    Položíme na omaštěný plech. Nesmí se vzájemně dotýkat. Z vrchu nakonec potřeme olejem.

    Jarní závitky v konvektomatu a kombinované troubě, připravené k pečení
  4. Smažení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba tepelné úpravy je cca 15 min.  Jinak se postupně osmaží v oleji na pánvi.

    Rational SCC: ikona Hovězí maso -> Obalované

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 230 °C/100 % -> Vložit -> 215 °C/50 % (2-3 min) -> pak snižovat vlhkost až na 215 °C/0 % na poslední 3 minuty

    Jarní závitky v konvektomatu a kombinované troubě, jak se pečou
  5. Servírování

    V mezidobí si uvaříme těstoviny a rýži. Připravíme omáčku z mrkve, vody a koření. Podáváme ihned po vytažení.

    Jarní závitky v konvektomatu a kombinované troubě, hotová omáčka
Klíčová slova: závitky, jarní závitky, konvektomat, recept, kombinovaná trouba, vietnamské závitky, závitky v konvektomatu, závitky Nem Ran

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..