Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu

Buchtičky neboli dukátové buchtičky s krémem či buchtičky se šodó Češi často považují za národní jídlo. Spíše se ale jedná o středoevropský pokrm, který se připravoval již za dob Rakouska-Uherska.
Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu, náhledový obrázek pinit

Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu nebo kombinované trouby jsou křehké, křupavé a uvnitř lahodně měkké.

Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 30 min Tepelná úprava 12 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Ověřený recept na dukátové buchtičky s krémem. Připravené v konvektomatu nebo kombinované troubě jsou na povrchu křupavé a uvnitř lahodně měkké.

Ingredience

Těsto

Krém

Pokyny

  1. Těsto

    Mouku smícháme se solí a přidáme ostatní ingredience včetně rozdrobeného droždí. Zaděláme vláčné těsto, které necháme v konvektomatu kynout přibližně 45 minut (cca 40 °C při 70% vlhkosti).

    Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu, rozkrájené válečky těsta
    V době, kdy kyne těsto, si připravíme pudinkový krém. Dle návodu připravíme pudink, přidáme však více mléka, aby krém byl tekutý, a dle chuti přidáme rum.
  2. Buchtičky

    Z těla uděláme válečky, které rozkrájíme na kousky a následně klademe na vymaštěný vysoký plech. Nakonec všechny buchtičky pomastíme mezi sebou a z vrchu máslem.

    Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu, před upečením
  3. Pečení

    Nastavení pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 12 min dozlatova.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Kynutý koláč

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 130 °C/100 % (parní režim)  -> Vložit -> 100 °C/100 % (parní režim, 1 min) -> 165 °C/100 % (2 min) -> postupně snižovat teplotu a vlhkost až na 155 °C/70 %

    Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu, upčené buchtičky
    V běžné troubě se pečou na 200 °C cca 15 minut dozlatova.
  4. Servírování

    Po vytažení buchtičky rozdělíme na jednotlivé kusy a polijeme teplým pudinkovým krémem.

    Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu, servírování
Klíčová slova: buchtičky s krémem, dukátové buchtičky s krémem, buchtičky se šodó, buchtičky v konvektomatu, buchtičky z kombinované trouby, recept, konvektomat, kombinovaná trouba, buchtičky s pudinkovým krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..