Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu nebo kombinované trouby jsou křehké, křupavé a uvnitř lahodně měkké.
Dukátové buchtičky s krémem z konvektomatu
Popis
Ověřený recept na dukátové buchtičky s krémem. Připravené v konvektomatu nebo kombinované troubě jsou na povrchu křupavé a uvnitř lahodně měkké.
Ingredience
Těsto
Krém
Pokyny
-
Těsto
Mouku smícháme se solí a přidáme ostatní ingredience včetně rozdrobeného droždí. Zaděláme vláčné těsto, které necháme v konvektomatu kynout přibližně 45 minut (cca 40 °C při 70% vlhkosti).
V době, kdy kyne těsto, si připravíme pudinkový krém. Dle návodu připravíme pudink, přidáme však více mléka, aby krém byl tekutý, a dle chuti přidáme rum. -
Buchtičky
Z těla uděláme válečky, které rozkrájíme na kousky a následně klademe na vymaštěný vysoký plech. Nakonec všechny buchtičky pomastíme mezi sebou a z vrchu máslem.
-
Pečení
Nastavení pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 12 min dozlatova.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Kynutý koláč
Ruční nastavení:
Předehřát na 130 °C/100 % (parní režim) -> Vložit -> 100 °C/100 % (parní režim, 1 min) -> 165 °C/100 % (2 min) -> postupně snižovat teplotu a vlhkost až na 155 °C/70 %V běžné troubě se pečou na 200 °C cca 15 minut dozlatova. -
Servírování
Po vytažení buchtičky rozdělíme na jednotlivé kusy a polijeme teplým pudinkovým krémem.