Domácí pivní housky v konvektomatu nebo kombinované troubě po vytažení ihned provoní celou vaši kuchyň neodolatelnou vůní čerstvého pečiva. Housky jsou jemné, nadýchané, křupavé a velmi chutné.
Domácí pivní housky v konvektomatu
Popis
Snadný recept na domácí pivní housky v konvektomatu nebo kombinované troubě, které jsou jemné, nadýchané, křupavé a velmi chutné.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
Ve velké míse smícháme všechny ingredience. Zaděláme vláčné těsto, které necháme v míse 45 minut kynout při teplotě cca 40 °C a 70% vlhkosti.
-
Housky
Poté vytvoříme houstičky, rohlíky či bagetky, přendáme na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení), posypeme např. solí, kmínem, mákem a necháme kynout dalších cca 25 minut při stejné teplotě a vlhkosti.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 16 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se pečou kolem 20 minut.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Chléb / Housky
Ruční nastavení:
Předehřát na 130 °C/100 % (max. pro páru) -> Vložit -> napaření 100 °C/100 % -> 190 °C/100 % (2 min) -> 210 °C/100 % (2 min) -> pak postupně snižovat teplotu a vlhkost až na 170 °C/40 % (poslední 4-5 min) -
Dokončení
Pár minut nechat zchladnout.