Domácí pivní housky v konvektomatu

Máte chuť na čerstvé housky, krásně křupavé a uvnitř měkoučké? Pak vyzkoušejte tento ověřený a snadný recept na domácí pivní housky v konvektomatu nebo kombinované troubě, které zajistí optimální podmínky pro jejich dokonalé upečení.
Domácí pivní housky v konvektomatu, hotové v ošatce pinit

Domácí pivní housky v konvektomatu nebo kombinované troubě po vytažení ihned provoní celou vaši kuchyň neodolatelnou vůní čerstvého pečiva. Housky jsou jemné, nadýchané, křupavé a velmi chutné.

Domácí pivní housky v konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 10 min Tepelná úprava 15 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Snadný recept na domácí pivní housky v konvektomatu nebo kombinované troubě, které jsou jemné, nadýchané, křupavé a velmi chutné.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    Ve velké míse smícháme všechny ingredience. Zaděláme vláčné těsto, které necháme v míse 45 minut kynout při teplotě cca 40 °C a 70% vlhkosti.

    Domácí pivní housky v konvektomatu, vytváření po 1. kynutí
  2. Housky

    Poté vytvoříme houstičky, rohlíky či bagetky, přendáme na plech (nejlépe s teflonovým povrchem, případně vyložený teflonovou fólií na pečení), posypeme např. solí, kmínem, mákem a necháme kynout dalších cca 25 minut při stejné teplotě a vlhkosti.

    Domácí pivní housky v konvektomatu, po 2. kynutí před pečením
  3. Pečení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 16 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se pečou kolem 20 minut.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Chléb / Housky

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 130 °C/100 % (max. pro páru) -> Vložit -> napaření 100 °C/100 %  ->  190 °C/100 % (2 min) -> 210 °C/100 %  (2 min) ->  pak postupně snižovat teplotu a vlhkost až na 170 °C/40 % (poslední 4-5 min)

    Domácí pivní housky v konvektomatu, náhledový obrázek
  4. Dokončení

    Pár minut nechat zchladnout.

Klíčová slova: pivní housky, pivní rohlíky, pivní bagetky, pečivo z piva, konvektomat, kombinovaná trouba, domácí konvektomat, recept, pečivo z piva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..