Domácí krokety v konvektomatu se připravují z vařených syrových brambor. Stejné nastavení konvektomatu je ale pro předsmažené krokety zakoupené v obchodu.
Příloha z brambor tvarovaná do kuliček obalená ve vajíčku a strouhance dozlatova upečená v konvektomatu s minimem tuku je skvělá k masu nebo jen tak, podobně jako hranolky. Recept na hranolky naleznete zde.
Domácí krokety v konvektomatu
Popis
Recept na domácí krokety v konvektomatu nebo kombinované troubě smažené s minimem tuku.
Ingredience
Krokety
Obalení
Pokyny
-
Krokety
Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a hned prolisujeme. Necháme vychladnout. Do vychladlých brambor zamícháme 3 žloutky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem.
Z těsta vytvarujeme kuličky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance. Kuličky přendáme na vymaštěný plech a potřeme olejem.
V případě mražených kroket z obchodu je stačí jen dát na děrovaný plech nebo rošt (těsně před vložením do rozehřátého konvektomatu). -
Smažení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba smažení je cca 17 min.
Rational SCC: ikona Zelenina -> Hranolky
Ruční nastavení:
Předehřát na 210 °C/100 % -> Vložit -> 185 °C/50 % -> udržovat do usmažení dozlatovaV případě běžné trouby se trouba rozehřeje na 250 °C a po vložení se udržuje teplota mezi 220 a 210 °C. Pečou se cca 35 minut. -
Servírování
Podávají se jako příloha nebo jen tak na chuť.