Domácí krokety v konvektomatu

Chcete si udělat domácí krokety, ale vadí vám, že z fritézy nebo smažené na pánvi jsou plné tuku, možná i přepáleného. Podle tohoto snadného receptu na domácí krokety v konvektomatu nebo kombinované troubě bude mít jistotu, že jsou s minimem tuku a bez jakýchkoli konzervantů.
Domácí krokety v konvektomatu, hotové krokety pinit

Domácí krokety v konvektomatu se připravují z vařených syrových brambor. Stejné nastavení konvektomatu je ale pro předsmažené krokety zakoupené v obchodu.

Příloha z brambor tvarovaná do kuliček obalená ve vajíčku a strouhance dozlatova upečená v konvektomatu s minimem tuku je skvělá k masu nebo jen tak, podobně jako hranolky. Recept na hranolky naleznete zde.

Domácí krokety v konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 30 min Tepelná úprava 17 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na domácí krokety v konvektomatu nebo kombinované troubě smažené s minimem tuku.

Ingredience

Krokety

Obalení

Pokyny

  1. Krokety

    Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a hned prolisujeme. Necháme vychladnout. Do vychladlých brambor zamícháme 3 žloutky. Ochutíme solí a muškátovým oříškem.

    Z těsta vytvarujeme kuličky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance. Kuličky přendáme na vymaštěný plech a potřeme olejem.

    Domácí krokety v konvektomatu, před smažením
    V případě mražených kroket z obchodu je stačí jen dát na děrovaný plech nebo rošt (těsně před vložením do rozehřátého konvektomatu).
  2. Smažení

    Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba smažení je cca 17 min.

    Rational SCC: ikona Zelenina  -> Hranolky

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 210 °C/100 % -> Vložit -> 185 °C/50 % -> udržovat do usmažení dozlatova

    Domácí krokety v konvektomatu, smažení
    V případě běžné trouby se trouba rozehřeje na 250 °C a po vložení se udržuje teplota mezi 220 a 210 °C. Pečou se cca 35 minut.
  3. Servírování

    Podávají se jako příloha nebo jen tak na chuť.

Klíčová slova: krokety, domácí krokety, krokety v troubě, krokety v konvektomatu, recept, nastavení, konvektomat, kombinovaná trouba, krokety bez tuku, smažení bez tuku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..