Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu

Bramborové knedlíky na páře podle tohoto receptu budou vždy dokonalé. Nemusíte se vůbec bát, že bude váš domácí bramborový knedlík mazlavý, či se dokonce při vaření rozpadne! Navíc je uděláte všechny najednou a kuchyň zůstane čistá.
Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu, hotové nakrájené knedlíky pinit

Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě. Spolehlivý recept na výborné domácí knedlíky z vařených brambor, ideální příloha k různým dušeným či pečeným masům, zelí, špenátu atd.

Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu

Obtížnost: Středně obtížné Na přípravu 50 min Tepelná úprava 40 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na bramborové knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme.

    Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu, připravené těsto
  2. Knedlíky

    Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj na pomoučeném válu knedlíky. Ty pak přendáme na olejem vymaštěný plech na knedlíky.

    Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu, knedlíky před vařením
  3. Vaření v páře

    Nastavení konvektomatu či parní nebo kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Jinak vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Vaření v páře je řízeno sondou, obvyklá doba je cca 40 min.

    Rational SCC: ikona Zelenina -> Vaření v páře

    Ruční nastavení:
    Předehřát na 100 °C/100 % (parní režim) -> Vložit -> udržovat po celou dobu parní režim 100 °C/100 %

    Při vaření ve vodě se knedlíky vnoří do prudce vařící osolené vody a vaří 10-12 minut. Po vyjmutí z vody se hotové knedlíky propíchnou špejlí. Na rozkrojení se použije nit.
  4. Dokončení

    Hotové knedlíky rozřežeme na plátky a podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Ohřívají se klasicky na páře, pokud je to zapotřebí.

    Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu, knedlíky po uvaření
Klíčová slova: bramborový knedlík v páře, knedlík na páře, bramborový knedlík, knedlík z brambor, recept, vaření v páře, konvektomat, parní trouba, kombinovaná trouba, domácí bramborový knedlík, bramborové knedlíky, pára

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..