Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě. Spolehlivý recept na výborné domácí knedlíky z vařených brambor, ideální příloha k různým dušeným či pečeným masům, zelí, špenátu atd.
Bramborové knedlíky na páře v konvektomatu
Popis
Recept na bramborové knedlíky na páře v konvektomatu nebo parní či kombinované troubě.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme.
-
Knedlíky
Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj na pomoučeném válu knedlíky. Ty pak přendáme na olejem vymaštěný plech na knedlíky.
-
Vaření v páře
Nastavení konvektomatu či parní nebo kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Jinak vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Vaření v páře je řízeno sondou, obvyklá doba je cca 40 min.
Rational SCC: ikona Zelenina -> Vaření v páře
Ruční nastavení:
Předehřát na 100 °C/100 % (parní režim) -> Vložit -> udržovat po celou dobu parní režim 100 °C/100 %Při vaření ve vodě se knedlíky vnoří do prudce vařící osolené vody a vaří 10-12 minut. Po vyjmutí z vody se hotové knedlíky propíchnou špejlí. Na rozkrojení se použije nit. -
Dokončení
Hotové knedlíky rozřežeme na plátky a podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Ohřívají se klasicky na páře, pokud je to zapotřebí.