Banánový chlebíček v konvektomatu

Banány s hnědými ťupkami určitě nepatří do koše. Výborně se hodí na banánový chlebíček (chléb). Upečený v konvektomatu nebo kombinované troubě je příjemně vláčný, nepříliš sladký a s křupavou kůrkou.
Banánový chlebíček v konvektomatu, náhledový obrázek receptu pinit

Škrob se u zralých banánů mění na cukr, proto jsou sladší. A do tohoto receptu na banánový chlebíček v konvektomatu se skvěle hodí! Navíc lze do těsta přimíchat ořechy, rozinky, čokoládu, kandované ovoce apod., dle vlastní chuti.

Banánový chlebíček v konvektomatu

Obtížnost: Pro začátečníky Na přípravu 15 min Tepelná úprava 45 min Vhodné období: Vhodné po celý rok

Popis

Recept na banánový chlebíček (chléb) z konvektomatu nebo kombinované trouby, který je příjemně vláčný, nepříliš sladký a s křupavou kůrkou.

Ingredience

Pokyny

  1. Těsto

    V míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Vidličkou si na prkénku rozmačkáme banány.

    V robotu vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme 2 minuty. Poté přilijeme mléko, přidáme rozmačkané banány a ještě 1 minutu mícháme. Po částech přidáme připravenou moučnou směs a vymícháme hladké těsto.

    Do těsta lze zamíchat ořechy, rozinky, čokoládu, kandované ovoce apod.
  2. Chlebíček

    Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, např. na biskupský chlebíček. Neplatí pro silikonovou formu, ta se vymazávat nemusí.

    Banánový chlebíček v konvektomatu, těsto ve formě
  3. Pečení

    Nastavení pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 45 min.  V troubě rozehřáté na 180 °C se peče cca 1 hodinu.

    Rational SCC: ikona Pečivo -> Koláč / Piškot   (se sondou)

    Ruční nastavení: 
    Předehřát na 185 °C/100 %  -> Vložit -> 160 °C/100 % (10 min)  -> 160 °C/70 % (15 min)   -> dopéct na 165 °C/20 %

    Banánový chlebíček v konvektomatu, recept, pečení
  4. Dohotovení

    Upečený chlebíček vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Klíčová slova: banánový chléb, banánový chlebíček, chlebíček z banánů, banány, konvektomat, domácí konvektomat, kombinovaná trouba, recept, chléb, chlebíček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..