Nejlepší je použít hodně zralé (až přezrálé) banány, protože škrob se u zralých banánů mění na cukr, a banánová buchta s kokosem v konvektomatu je tak nejen vláčná, ale i sladší. Do těsta lze navíc přidat kakao nebo trošku ořechů, fantazii se meze nekladou.
Banánová buchta s kokosem v konvektomatu
Popis
Recept na banánovou buchtu z konvektomatu nebo kombinované trouby, která je příjemně vláčná a velmi chutná.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, kokos, cukr, olej, vejce, mléko a prášek do pečiva. Všechno zamícháme a nalijeme na menší vymaštěný a moukou vysypaný plech nebo na pečící papír.
-
Pečení
Nastavení pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je cca 35 min.
Rational SCC: ikona Pečivo -> Koláč / Piškot (se sondou)
Ruční nastavení:
Předehřát na 185 °C/100 % -> Vložit -> 160 °C/100 % (10 min) -> 160 °C/70 % (10 min) -> dopéct na 170 °C/20 %V troubě rozehřáté na 180 °C se peče cca 50 min. -
Dohotovení
Vychladlý moučník můžete pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít rozpuštěnou čokoládou.