Do těsta lze přidat různé ovoce, ořechy, čokoládu. Americké lívance v konvektomatu se mohou podávat nejen ke snídani, ale i jako hlavní chod.
Americké lívance v konvektomatu
Popis
Recept na křupavé americké lívance z konvektomatu nebo komb. trouby připravené za pár minut a s minimem tuku.
Ingredience
Pokyny
-
Těsto
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Nechte deset minut až půl hodiny odpočinout.
-
Lívance
Plech na lívance lehce potřete olejem. Pod těsto vložte třeba borůvky, čokoládu, kousky banánu a naplňte hmotou tak, aby byly prohlubně naplněny do poloviny. Pak opatrně zalejte těstem.
-
Pečení
Nastavení konvektomatu či kombinované trouby pro konkrétní modely naleznete v odkazech níže. Pokud ne, vyhledejte režim, který se nejvíce blíží ručnímu nastavení (za lomítkem je vlhkost v %) . Doba pečení je 3-4 min. V běžné troubě vyhřáté na cca 180 °C se pečou kolem 8-9 min dozlatova.
Rational SCC: ikona Vejce -> Sázená vejce
Ruční nastavení:
Předehřát na 275 °C/0 % -> Vložit -> 255 °C/15 % (dozlatova) -
Servírování
Lívance se servírují ihned po vytažení, ozdobené moučkovým cukrem, borůvkovým kompotem nebo javorovým sirupem, také lze přidat ochucený tvaroh či šlehačku.